A reiki energia használatának elsajátítása

A reiki kezeléshez hasonlóan a reiki tanításának is sokféle módszere alakult ki. A reiki tanfolyamok legfontosabb része az úgynevezett behangolás vagy reiki beavatás. A legtöbb embert ez az aktus teszi képessé arra, hogy képes legyen segítségül hívni a reiki energiát és sikerrel használja a saját és mások kezelésére. A beavatás után – illetve legtöbbször még előtte – a különféle kezelési technikák megtanulása és begyakorlása következik.

A teljes tananyag elsajátításához legtöbbször három, vagy négy tanfolyam elvégzése szükséges. Most röviden arról írok, hogy mi az, amit az érdeklődők az általam tartott tanfolyamokon elsajátíthatnak. A tanfolyamok – a reiki tanári tanfolyam kivételével – egynaposak. Sok reiki mester tart többnapos tanfolyamot, ám ezek nem a tananyag nagyobb mennyisége, hanem a több gyakorlásra szánt idő miatt hosszabbak. A gyakorlást én is fontosnak tartom, de mivel sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, hogy többnapos tanfolyamokra jelentkezzenek, ezt úgy oldom meg, hogy arra buzdítom a tanítványaimat, ha tehetik jöjjenek el később ismétlő tanfolyamra. Természetesen a számukra ez ingyenes. Egy rövid nyomtatott jegyzetet is kapnak, melyek szövege időnként változik, tekintve, hogy én is egyre újabb és újabb dolgokat tanulok meg a reikiről. A fontosabb változásokat e-mailben elküldöm a korábbi tanítványaimnak is.

Kezdő tanfolyam

Az első alkalommal szólok egy pár szót a reiki történetéről és a reiki mibenlétéről, a helyes légzésről, valamint elsajátítjuk a tradicionális japán reiki néhány légzőgyakorlatát. Emellett Usui eredeti kezelési pozícióiról, valamint az ülő fejkezelésről és több iskola teljes testkezelési rendszerérét is bemutatom. Röviden beszélek a csakrákról és a reiki kezelésben betöltött szerepükől.

Haladó tanfolyam

A haladó tanfolyam elvégzése után lehetővé válik a kezelés differenciálása, melyet az Usui által adott ábrák segítségével tanulunk meg. Ezeknek az ábráknak – melyeket sokszor reiki szimbólumok névvel fordítanak magyarra – a használatával elkülöníthetjük a fizikai test és a mentális problémák kezelését, s egyiküket a távgyógyításban hívjuk segítségül. Az ábrák (reiki szimbólumok) használata mellett új kezelési módokat is megtanulunk: méregtelenítő és lázcsillapító technikákat éppúgy, mint az elme „programozására” szolgáló módszert.

Felsőfokú tanfolyam

A felsőfokú tanfolyamon egy újabb ábrát tanulunk meg használni, emellett pedig további kezelési formákat és légzéseket sajátítunk el.

Tanári tanfolyam

A tanári tanfolyam a tanultak alapos átismétléséből áll, valamint különböző iskolák behangolási technikáit ismerteti. A tanárjelöltek több tanfolyamon is részt vesznek hallgatóként, majd maguk is segédkeznek a tanfolyamok megtartásában.